KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Kassasysteem voor supermarkt

Leestijd: 3 min

Een kassa is een kassa zullen de meeste mensen zeggen, maar er is wel degelijk een verschil tussen verschillende kassasystemen. Iedere sector kent zijn specifieke eisen en wensen en een kassasysteem dient hier op ingericht te zijn. Voorbeelden van verschillende kassasystemen zijn:

  • een traditioneel kassasysteem;
  • een horeca kassasysteem;
  • een retail kassasysteem.

Kassasysteem detailhandel

Wat is een retail kassasysteem?

Een retail kassasysteem is een kassasysteem voor de detailhandel. Eigenlijk zou een dergelijk systeem beschouwd kunnen worden als een traditionele kassa die met speciale software geheel op maat aangepast kan worden. Binnen de detailhandel kent ieder bedrijf zijn eigen eisen en wensen als het gaat om de functies die een kassa moet hebben. Eén van de bedrijven waarbij er overduidelijk behoefte is aan aangepaste functie is de supermarkt.

Kassasysteem detailhandel voor een supermarkt

Een supermarkt maakt gebruik van een detailhandel kassasysteem met specifieke functies. Zelfs in de kleinste buurtsuper is de traditionele kassa al enige jaren verleden tijd en heeft deze plaatsgemaakt voor een veelzijdig systeem. Dit systeem moet voorzien zijn van verschillende functies die erop gericht zijn het winkelen voor zowel de klant als de supermarkt zelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hieronder enkele functies en toebehoren van een kassasysteem in een supermarkt:

  • een ingebouwde scanner. Tijd is geld en dus moeten klanten zo snel mogelijk geholpen worden. Waar vroeger iedere boodschap nog apart werd aangeslagen op de kassa, is een product scannen nu genoeg. Een kassasysteem voor de detailhandel, in dit geval de supermarkt, moet dus voorzien zijn van een scanner die de barcodes op de producten herkent. Veel supermarkten maken ook gebruik van kortingsbonnen en van verschillende spaarpassen en bonuskaarten. Ook de hierop aanwezige barcodes moeten herkend worden door de scanner, om zodoende de juiste korting of het aantal spaarpunten te verwerken. Ook de barcodes op bijvoorbeeld statiegeldbonnen moeten worden herkend door het kassasysteem.
  • een weegschaalfunctie. Bij veel supermarkten hoeft groente en fruit niet meer afgewogen en geprijsd te worden. Bij de kassa wordt het product namelijk gewogen en wordt de juiste prijs verwerkt. Hiervoor heeft het benodigde detailhandel kassasysteem een weegschaalfunctie nodig.
  • speciale software. Om de kassa correct te laten werken en om integratie van de verschillende functies mogelijk te maken is er software mogelijk. Voor een supermarkt moet er speciale software geïnstalleerd worden. Deze software verschilt weer van de software die gebruik wordt binnen andere bedrijfstakken. Zelfs per supermarkt kan het softwarepakket dat de kassa ondersteund verschillen.
  • integratie met betaalautomaat . Ook in de supermarkt betalen klanten steeds vaker met hun pinpas. Om dit goed te registreren heeft een kassasysteem voor de detailhandel in een supermarkt  een koppeling met de aanwezige pinapparaten.
  • integratie met de boekhouding. Om alle verkopen direct in de boekhouding op te kunnen nemen is een detailhandel kassasysteem tevens voorzien van een koppeling hiermee. Hiervoor is het nodig dat de software va het kassasysteem goed samengaat met de software van het boekhoudprogramma.

Kassasysteem detailhandel: verschillende uitvoeringen

Ook met betrekking tot kassasystemen in supermarkten blijft de technologie zich ontwikkelen. Dergelijke kassasystemen voor de detailhandel zijn verkrijgbaar met toetsen, maar systemen met een touch screen doen steeds meer hun intrede. Ook de functionaliteit van de kassasystemen blijft voortdurend in ontwikkeling.