Frankeermachines:  Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Frankeermachines: Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Vraag NU uw Gratis Offertes aan
Vergelijk & Bespaar in een Handomdraai!
Vraag NU uw Gratis Offertes aanVergelijk & Bespaar in een Handomdraai!

Frankeermachine : Wat is een frankeermachine ?

Leestijd: 2 min

Wat is een frankeermachine? Een frankeermachine zorgt ervoor dat uw post altijd correct en automatisch gefrankeerd is. Door de ingebouwde weegschaal wordt het tarief berekend waarna u de envelop eenvoudig kunt afstempelen. Een frankeermachine werkt zo veel sneller dan het apart plakken van postzegels op enveloppen.

Wat is een frankeermachine

Wat is een frankeermachine?

Een frankeermachine is eigenlijk een klein stukje postkantoor in uw bedrijf. U hoeft niet meer in de rij te staan om postzegels te kopen of om uw post aan de balie te laten frankeren. Met NetSet maakt u een verbinding met een centrale van PostNL, waar u frankeertegoed in de machine kunt laden. Gestempelde post kunt u vervolgens gewoon via de normale weg verwerken, via de haal- en brengservice, de brievenbus of door het aan te bieden op het postkantoor. Naast een tijdsbesparing levert de frankeermachine ook een kostenbesparing op, op de frankeertarieven van ongeveer 12%.

Een frankeermachine kan:

  • Uw post wegen
  • Het juiste frankeertarief berekenen
  • Porto stempelen
  • Uw bedrijfslogo of een tekst op de envelop zetten

Tip:

Met een frankeermachine hoeft u nooit meer aan de balie te wachten voor postzegels. En u hoeft niet meer naar de brievenbus wanneer u gebruik maakt van de ophaalservice. U bespaart dus veel tijd en daarmee geld !

Functies frankeermachine

Een frankeermachine werkt vrij eenvoudig. U kunt op het display precies aangeven wat voor poststuk u wenst te versturen. Vervolgens drukt de frankeermachine een stempel op het poststuk. De meeste frankeermachines hebben een automatische weegschaalfunctie, waardoor verkeerd frankeren niet mogelijk is. Deze werkwijze is vele malen sneller dan zelf post wegen, het tarief uitrekenen en de postzegels plakken.

Frankeermachines kennen naast het frankeren nog andere functies. Zo is het bij sommige machines mogelijk post automatisch in te voeren. Dat is erg handig wanneer u veel post met hetzelfde tarief moet verwerken. Daarnaast is het mogelijk uw logo of een tekstboodschap mee af te drukken op uw enveloppen. U kunt uw post ook voorzien van een unieke barcode, die fraude helpt beperken. Er zijn verschillende soorten frankeermachines, die uitgebreid kunnen zijn met meerdere functies. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een frankeermachine met extra snelheid, of eentje die enveloppen automatisch sluit.