Frankeermachines:  Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Frankeermachines: Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Vraag NU uw Gratis Offertes aan
Vergelijk & Bespaar in een Handomdraai!
Vraag NU uw Gratis Offertes aanVergelijk & Bespaar in een Handomdraai!

Frankeermachine : NetSet frankeermachine

Leestijd: 2 min

Netset is een standaard afrekenmethode voor frankeermachines waarbij vooraf frankeertegoed in de machine wordt geladen. Dit gebeurt via de telefoon, internet of een GSM modem. Met NetSet staan frankeermachines maandelijks minimaal één keer in verbinding met het netwerk van PostNL. Het voordeel hiervan is dat u het frankeertegoed vooraf in de machine kunt laden.

NetSet frankeermachine

Hoe werkt NetSet2?

Het opwaarderen van de frankeermachine met NetSet is heel eenvoudig. Een NetSet frankeermachine werkt met een in te laden frankeertegoed. Dit gebeurt via een dataverbinding met het datacenter van het PostNL netwerk. De frankeermachine registreert precies hoeveel brieven per gewichtsklasse worden gefrankeerd.

NetSet2 is een uitbreiding van het bestaande NetSet. De nieuwe variant kent echter een aantal belangrijke verbeteringen:

  • Frankeerafdruk met tweedimensionale barcode, dit biedt in de toekomst nieuwe mogelijkheden zoals Track&Trace
  • Milieuvriendelijker omdat de frankeermachine geen blauwe inkt met fluor gebruikt
  • Opsporen van fraudegevallen
  • Frankeren met BTW belastte producten

Voordeel:

Met NetSet is het noteren van tellerstanden en afrekening achteraf overbodig. De administratieve rompslomp die dat opleverde is daarmee voorgoed verleden tijd.

Het invullen van tellerstanden is niet langer nodig met NetSet. U betaalt alleen hetgeen u aan tegoed opwaardeert, zonder maandelijkse kosten. Eigenlijk is het vergelijkbaar met PrePaid bellen. U bepaalt zelf wanneer en hoeveel u wilt inladen in het apparaat en het tegoed is onbeperkt houdbaar.

Opwaarderen frankeermachine

Het opladen van uw frankeermachine vindt plaats via een analoge telefoonlijn, GSM modem of internet. De informatie wordt op een beveiligde manier uitgewisseld zodat de machine kan worden geladen. De frankeermachine maakt maandelijks enkele minuten verbinding met de centrale computer om de gegevens uit te wisselen. De kosten van dit inbellen via de analoge lijn of het GSM modem zijn €1,35 per keer. Om een verbinding te maken via internet heeft u software nodig.  Uw frankeermachine hoeft alleen aangesloten te zijn op het moment dat u een inspectie uitvoert of het tegoed opwaardeert.