Frankeermachines:  Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Frankeermachines: Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Vraag NU uw Gratis Offertes aan
Vergelijk & Bespaar in een Handomdraai!
Vraag NU uw Gratis Offertes aanVergelijk & Bespaar in een Handomdraai!

Frankeermachine : Efficiënt werken met een vouwmachine

Leestijd: 2 min

Wanneer u veel post verstuurd heeft u vaak ook te maken met het vouwen van brieven. Een vouwmachine neemt dit werk graag van u over en vouwt uw poststukken snel en effectief. Als gevolg daarvan wordt uw bedrijfsvoering een stuk efficiënter. Een vouwmachine kan u veel tijd en geld besparen!

 Vouwmachine

Functies van een vouwmachine

Er zijn verschillende soorten vouwmachines, voor kleinere en grotere oplages tot zelfs 40.000 exemplaren. Van machines die eenvoudig enkel vouwen tot machines die meerdere keren vouwen. Er zijn vouwmachines die A4 vouwen en varianten die A3 zonder problemen verwerken. Een vouwmachine plooit brieven en folders in een handomdraai.

Vouwtechnieken

Er worden over het algemeen genomen twee soorten vouwtechnieken gebruikt om scherpe en nauwkeurige vouwen te maken. Vouwmachines op kantoor werken vaak met de ‘tasvouw’, waarbij het papier tegen een stootrand wordt gedrukt. Vervolgens wordt het op de plaats van de vouw gebogen en scherp gevouwen door stalen rollen. Daarnaast is er ook een zogenoemde ‘messenvouw’, die werkt door het papier met een mes tussen twee walsen te duwen. 

Vouwmachines worden gebruikt om vellen papier te vouwen in de volgende vormen:

  • Enkele vouw
  • Venstervouw
  • Wikkelvouw
  • Z-vouw

Tip: vouwmachines met meerdere invoerlades maken het mogelijk gemakkelijk sets te vouwen.

Een vouwmachine voor uw bedrijf ?

Wanneer u een bedrijf heeft waarin regelmatig brieven en folders worden gevouwen, dan weet u dat die handelingen veel tijd kosten voor uw medewerkers. Belangrijk om te weten is ook dat de foutmarge van een vouwmachine veel lager ligt dan bij handmatig vouwen. Het vouwkarwei kunt u eenvoudig overlaten aan een automatische vouwmachine. De aanschaf van een vouwmachine pakt al snel voordeliger uit dan het inhuren van thuiswerkers of personeel.

Rendabel

Al vanaf 25 vouwhandelingen per dag kan een vouwmachine rendabel zijn voor uw bedrijf. Er zijn verschillende soorten en maten vouwmachines op de markt verkrijgbaar die aansluiten op de behoeften van uw organisatie.

Vouwmachine kopen of huren

U kunt een vouwmachine zowel kopen als huren. Kiest u voor kopen, laat u dan vooraf goed adviseren over het soort vouwmachine dat past binnen uw bedrijf. U kunt een servicecontract afsluiten voor het geval er storingen aan uw apparaat optreden. De tijdsbesparing en afschrijving zorgen ervoor dat u uw investering snel terugverdient. Twijfelt u over kopen, dan is huren een uitstekend alternatief. U hoeft zo geen grote investering te doen, terwijl u toch vaak op basis van huurkoop een contract af kunt sluiten. Daarnaast bent u met een huurcontract altijd verzekerd van een goede service en heeft u de tijd om te bekijken hoe het apparaat in uw bedrijf bevalt.