Frankeermachines:  Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Frankeermachines: Bespaar Fors op Frankeerkosten!
Vraag NU uw Gratis Offertes aan
Vergelijk & Bespaar in een Handomdraai!
Vraag NU uw Gratis Offertes aanVergelijk & Bespaar in een Handomdraai!

Frankeermachine : De voordelen van een frankeermachine

Leestijd: 2 min

Verstuurt u dagelijks meer dan tien poststukken? Dan kan een frankeermachine voordelen bieden voor uw bedrijf. Bij het kiezen van een frankeermachine dient u rekening te houden met een aantal factoren. We zetten ze even voor u op een rij.

Voordelen frankeermachine

Voordelen frankeermachine afhankelijk van:

  • Het aantal poststukken dat u per dag verstuurd

Het aantal poststukken dat u verstuurd is de eerste en misschien wel de belangrijkste factor waar u rekening mee dient te houden wanneer u een frankeermachine wilt aanschaffen. De verschillende typen machines zijn afgestemd op het aantal te verwerken post. Er bestaan frankeermachines die vanaf 10 poststukken per dag kunnen verwerken.

  • Het gebruiksgemak

Een frankeermachine dient makkelijk in het gebruik te zijn om de tijdswinst te behalen die u wenst. De frankeermachine dient compact te zijn, maar ook geluidloos zodat deze geen verstoring van het overige werk oplevert.  Ook het bedieningspaneel dient gemakkelijk te begrijpen zijn.

  • De snelheid

De snelheid van het frankeren is een belangrijke factor, wilt u een tijdsbesparing realiseren. Maar niet alleen het frankeren dient snel te zijn, ook de aanvoer van enveloppen in het geval van een geautomatiseerd systeem is van belang.

  • De verwerkingsmogelijkheden

Afhankelijk van het model kunnen meerdere soorten poststukken worden verwerkt. Niet alleen standaard brieven, maar ook grotere formaten kunnen worden gefrankeerd. Wanneer u poststukken van een ongebruikelijk formaat verwerkt dient u zeker  op deze functionaliteit te letten.

  • De kwaliteit van de afdruk

Het is natuurlijk van groot belang dat de afdruk van de frankeerstempel maar zeker van de gepersonaliseerde stempel van goede kwaliteit zijn. Als u gebruik wilt maken van een persoonlijke (reclame)boodschap dan dient deze scherp en duidelijk afgedrukt te worden.

  • Het onderhoud

Het is van belang dat de machine die u kiest gemakkelijk is in het onderhoud. Houd er bij de aanschaf dan ook rekening met bijvoorbeeld de kwaliteit van de inktpatronen en het gemak waarmee deze kunnen worden vervangen.

  • De mate van autonomie

Er bestaan frankeermachines die geheel autonoom kunnen frankeren. De enveloppen worden automatisch ingevoerd en deze worden ook automatisch gewogen en gefrankeerd. Wanneer u grote hoeveelheden post verstuurd is kan dit al snel een enorme tijdswinst opleveren.

  • Online services

Frankeermachines dienen in verbinding te staan met het postbedrijf, doormiddel van het programma NetSet. Let er bij de aanschaf van een frankeermachine dan ook op of deze aansluiting daadwerkelijk mogelijk is en of de machine is goedgekeurd door PostNL.

  • De financiering

Wanneer u overgaat tot de aanschaf van een machine bekijkt u dan goed de aangeboden financieringsmogelijkheden. Kunt u de machine huren, kopen of wellicht leasen?