Beveiligingssysteem voor bedrijvenOntvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Beveiligingssysteem voor bedrijven
Ontvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit! Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit!

Beveiliging : Typen toegangscontrole

Leestijd: 2 min

Een goede manier om ongeregeldheden binnen uw bedrijf te voorkomen is het inzetten van een aantal preventieve maatregelen. Eén van deze maatregelen kan toegangscontrole zijn. U weet zo precies wie er bij uw bedrijf of tijdens een evenement binnen komt en kunt ook op voorhand een selectie maken van de mensen die u wel en niet toelaat. Er zijn verschillende vormen van toegangscontrole, met ieder hun eigen voordelen.

toegangscontrole

Persoonlijke controle

U kunt personeel in dienst hebben dat de toegangscontrole van uw bedrijf voor hun rekening neemt. Iedereen die het gebouw betreedt moet zich eerst melden en eventueel laten registreren. Het voordeel hiervan is dat u hiermee uw bedrijf een persoonlijk karakter geeft en dat uw personeel en uw klanten op deze manier vriendelijk onthaald kunnen worden.

Pasjescontrole

Tegenwoordig gaat toegangscontrole veelal middels een pasje. Zelfs banken maken hier al gebruik van om hun pinautomaten af te schermen tegen onbevoegde gebruikers. Een pasje heeft als voordeel dat het toegang kan geven tot meerdere afdelingen. Ook weert u met dit systeem gemakkelijk mensen die niet automatisch toegang tot uw bedrijf of bepaalde gedeeltes daarvan hebben.

Toegangscode

Een andere vorm van toegangscontrole is toegang door middel van een toegangscode. Ieder bevoegd persoon binnen een bedrijf krijgt een persoonlijke code en kan deze invoeren om toegang tot het bedrijf of bepaalde gedeeltes van het bedrijf te krijgen. Het voordeel van een toegangscode is dat deze persoonsgebonden is en dat u dus een duidelijk overzicht heeft van wie uw bedrijf betreedt.

Magneetsleutel

Toegangscontrole kan ook met toepassing van een magneetsleutel. Deze sleutels bieden toegang tot uw bedrijf of afgeschermde ruimtes en dit bezoek kan tevens geregistreerd worden. Het voordeel van een magneetsleutel is dat deze gemakkelijk te bevestigen is aan bijvoorbeeld een sleutelbos en dat de houder van de magneetsleutel geen codes hoeft te onthouden.

Audio- en videocontrole

U kunt als toegangscontrole ook gebruik maken van een audio- en videosysteem. Bezoekers van uw bedrijf melden zich eerst via een intercom en door middel van beeld- en geluidcontrole kan eventueel toegang worden verschaft. Voordeel van een dergelijk systeem is bijvoorbeeld dat het gemakkelijk aangesloten kan worden op uw telefoonnetwerk.

Biometrische toegangscontrole

U kunt uw toegangscontrole tevens regelen door middel van controle van een vingerafdruk, irisscan of andere biometrische kenmerken. Dit is een vrij nieuwe technologie die steeds meer zijn intrede doet. Geen enkele vingerafdruk of iris is gelijk waardoor een dergelijke toegangscontrole extreem nauwkeurig en veilig is.