Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Zorgverzekering

Leestijd: 2 min

De zorgverzekering is de enige verzekering die voor iedere Nederlander verplicht is. Dit geldt in het specifiek voor de zogenoemde basisverzekering, u kunt ervoor kiezen om hierbij aanvullende polissen en/of tandartspolissen af te sluiten.

Zorgverzekering

Verschillen tussen verzekeraars

De polis van de basisverzekering wordt jaarlijks wettelijk vastgelegd. Iedere verzekeraar is verplicht om zich hier aan te houden. Daarom maakt het niet uit bij welke verzekeraar u een polis afsluit, wat betreft de verzekerde zorg uit het basispakket. Er kunnen wel grote verschillen zitten tussen de aangeboden aanvullende polissen en de tandartspolissen bij de zorgverzekering.

Iedere verzekeraar bepaalt zijn eigen premie, ook deze kan tussen aanbieders flink variëren. Het is daarom verstandig om ieder jaar uw zorgverzekering na te kijken en na te gaan waar u zich het beste kunt verzekeren. Niet alleen de premie is hierbij van belang, maar ook de service die een verzekeraar biedt.

Natura- of restitutiepolis?

Bij het afsluiten van een verzekering heeft u vaak de keuze tussen een natura- of een restitutiepolis. Het verschil:

Naturapolis: U wordt rechtstreeks betaald door de verzekering.

- Restitutiepolis: U betaalt u de factuur eerst zelf, waarna de verzekering u het betaalde bedrag vergoedt.

De naturapolis heeft een nadeel: de verzekeraar bepaalt naar welke zorgaanbieder u dient te gaan. U kunt er uiteraard voor kiezen om toch zelf een zorgaanbieder uit te zoeken, maar dat betekent dat u dan zelf een deel van de kosten moet betalen.

Eigen risico

Naast een maandelijkse premie, betaalt u een eigen risico voor zorgkosten die u maakt. Het gaat hierbij om zorg die onder de basisverzekering valt. In 2013 ligt dit eigen risico op 350 euro. Dit is het bedrag dat u per jaar moet bijdragen wanneer u minimaal 350 euro aan kosten maakt. Sommige zorg is uitgesloten van het eigen risico, deze krijgt u altijd vergoed. Het gaat onder meer om:

  • Een bezoek aan de huisarts;
  • De griepprik, wanneer u hiervoor wordt uitgenodigd;
  • Het gebruikmaken van kraam- en verloskundige zorg.

Het bedrag van 350 euro is wettelijk verplicht. Kunt u meer dragen? Dan kunt u er ook voor kiezen om dit eigen risico te verhogen. U betaalt dan minder premie voor uw zorgverzekering.

Zorgtoeslag

Omdat de zorgverzekering voor iedereen verplicht is, is het van belang dat iedereen deze ook daadwerkelijk kan betalen. Daarom is er voor lage inkomens een zorgtoeslag. Dit is een vergoeding vanuit de overheid voor de premie die u betaalt aan uw zorgverzekeraar.