Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : VERZEKERINGEN Pensioen

Leestijd: 2 min

Als zelfstandig ondernemer werkt u hard om een goed inkomen te verdienen voor u en uw gezin. Natuurlijk wilt u dit inkomen behouden op uw oude dag. Om hier zeker van te zijn, is het verstandig om tijdig uw pensioen te regelen.

Pensioen

AOW

Iedere Nederlander ontvangt na het passeren van de pensioenleeftijd een AOW-uitkering. Dit is een uitkering op het niveau van het bestaansminimum. Het pensioen wordt opgebouwd als aanvulling op deze AOW-uitkering. Om ruim te kunnen leven is een goed pensioen noodzakelijk.

Manieren om als ondernemer voor een pensioen te sparen

Een werknemer krijgt meestal een pensioenregeling aangeboden. Het sparen voor een pensioen door ondernemers werkt meestal anders. Hieronder vindt u een aantal manieren waarop een ondernemer voor een pensioen kan sparen.

Fiscale Oudedagreserve Als u gebruik maakt van de Fiscale Oudedagreserve (FOR), dan zet u jaarlijks twaalf procent van uw winst opzij voor uw oude dag. Over dit bedrag hoeft u, tot u de pensioenleeftijd heeft bereikt, geen belasting te betalen.

Lijfrente Een lijfrenteverzekering lijkt op een pensioenverzekering. U betaalt premie aan een verzekeraar en ontvangt, na uw pensioen,  een periodieke uitkering. Deze wordt gedurende de rest van uw leven uitgekeerd.

Sparen Een ondernemer kan er ook voor kiezen om zelf te sparen voor een goede oudedagvoorziening.

Bedrijfstakpensioen In sommige bedrijfstakken bent u, ook als u ZZP-er bent, verplicht om u aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioen. U heeft dan geen vrije keuze bij het inrichten van uw pensioen.

AOW-leeftijd

Zoals inmiddels algemeen bekend is, gaat de AOW-leeftijd omhoog van 65 naar 67 jaar. Dit betekent dat u meer tijd heeft om uw pensioen op te bouwen, wat kan resulteren in een hoger pensioen.

Regel uw pensioen op tijd

Het pensioen van werknemers wordt meestal automatisch via de werkgever geregeld, hoewel dit niet verplicht is. Ondernemers dienen hier zelf zorg voor te dragen. Als u zeker wilt zijn van een goed pensioen op latere leeftijd, dan is het van belang dat u dit tijdig regelt. Dat is niet alleen voor uzelf: mocht u komen te overlijden, dan profiteren uw nabestaanden hiervan. Wacht daarom niet te lang en informeer bij verzekeraars naar de mogelijkheden.