Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Ongevallenverzekering

Leestijd: 2 min

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van uw personeel. Wanneer er tijdens het werk een ongeval gebeurt, draagt u in veel gevallen de verantwoordelijkheid. Daarom is een ongevallenverzekering voor werkgevers altijd raadzaam. Veel cao’s stellen deze verzekering zelfs verplicht.

Ongevallenverzekering

Hoe werkt een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering sluit u niet af per personeelslid, maar u sluit hem collectief af, voor al uw personeel. Mocht één van uw werknemers onverhoopt een ongeval krijgen en als gevolg daarvan (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt worden, dan keert deze verzekering eenmalig een bedrag uit voor dit personeelslid. Wanneer iemand komt te overlijden bij een ongeval, dan gaat deze uitkering naar de nabestaanden.

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag is niet eenduidig vastgelegd. In overleg met de verzekeraar bepaalt u wat dit bedrag zal zijn. U kunt het op twee manieren samenstellen.

  •  Vast bedrag: U laat uw werknemers voor een bepaald bedrag verzekeren, welke ze uitgekeerd krijgen na een ongeval;
  •  Gebaseerd op het salaris: U kunt een ongevallenverzekering afsluiten die bepaald wordt aan de hand van het salaris van uw werknemer. Dan zal het personeelslid, of zijn of haar nabestaanden, na een ongeval een meervoud van het jaarsalaris uitgekeerd krijgen.

Voordelen werkgevers

Waarom een ongevallenverzekering voor een werknemer belangrijk is, is evident. Na een ongeval staat uw personeelslid niet met lege handen, wat helpt om de inkomstenderving te compenseren. Dit geldt echter ook voor u, als werkgever. Veel verzekeraars staan u bij als u noodgedwongen op korte termijn een nieuwe werknemer moet vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergoeding in omscholingskosten, of een tegemoetkoming in de kosten die u moet maken bij het zoeken naar een nieuwe medewerker.

Kosten

Ongevallenverzekeringen zijn divers, daarom lopen de kosten uiteen. Deze hangen bijvoorbeeld af van het verzekerde bedrag en het aantal werknemers. Ook de dekking speelt een rol. Zo kunt u kiezen voor een dekking bij overlijden, maar niet bij blijvende invaliditeit. Verder maakt het uit welke werkzaamheden uw werknemers uitvoeren. Het spreekt voor zich dat een personeelslid met een kantoorbaan minder risico loopt dan een bouwvakker.

Ook tussen de verschillende verzekeraars kunnen de kosten uiteenlopen. De samenstelling van een ongevallenverzekering is complex, daarom is de ene verzekeraar voor de ene en de andere verzekeraar voor de andere werkgever het voordeligst. Daarom is het altijd verstandig om bij verschillende assurantiekantoren een offerte aan te vragen alvorens deze verzekering af te sluiten.