KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:
Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
Kopen, Huren of Leasen…
Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…
Vergelijk hier de beste Deals!
Kopen, Huren of Leasen…Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…Vergelijk hier de beste Deals!

Koffiemachine : Soorten koffieapparaten

Leestijd: 2 min

Koffieapparaten zijn in vele soorten en formaten te verkrijgen. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat de behoeften zijn op het gebied van koffieconsumptie binnen uw bedrijf. Zo zijn vragen als hoeveel koppen koffie worden er gemiddeld per dag genuttigd, welke koffievariaties zijn gewenst en wat is het budget, heel verhelderend in de zoektocht naar de juiste koffieautomaat voor uw bedrijf.

Koffiezetapparaten

Koffieapparaten in verschillende grootten

Het formaat is deels afhankelijk van het aantal koppen koffie die per dag gedronken gaan worden en de beschikbare ruimte binnen uw bedrijf.

De kleinere koffieapparaten zijn bij uitstek ideaal voor kleinere kantoren of voor particulieren thuis. Een kleinere koffiemachine zoals een espressoapparaat met cups kan gebruikt worden binnen kleine bedrijven of alleen voor de directieleden en bij het ontvangen van klanten.

De grotere uitgebreidere koffieapparaten zijn vaak zeer gebruikersvriendelijk en daardoor perfect voor grootgebruik in bijvoorbeeld kantines van bedrijven waar tientallen medewerkers hun dagelijkse hoeveelheid koffie vandaan halen.

De tussenvariant biedt misschien nog wel de meeste mogelijkheden en variaties. Ze zijn geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven en kunnen beschikken over een beperkte tot ruime keuze in koffievariaties.

Soorten koffieapparaten

Eén van de grootste verschillen is of we het hebben over een volautomatische of een semiautomatische koffiemachine. Hierbij is een volautomatische versie een koffiemachine die met 1 druk op de knop zorgt voor een heerlijke kop koffie. Deze koffieautomaten zijn enorm gebruikersvriendelijk en geschikt voor grootgebruik.

Bij de semiautomatische koffiemachine gaat niet het hele proces automatisch maar kan je bijvoorbeeld zelf de koffiebonen malen of toevoegen, zelf de cups plaatsen, of zelf melk opschuimen voor cappuccino.

Grote variatie koffiesmaken

De keuze in koffievariaties is zeer uitgebreid. Of u al deze opties wenst voor uw bedrijf hangt voornamelijk af van de behoeften en wensen van uw medewerkers en/ of bezoekers en klanten. Elke koffieautomaat heeft zijn eigen smaken. Afhankelijk van het formaat en de prijs zal er een kleinere of grotere variatie aan koffiesmaken aanwezig zijn in de koffieautomaat. Bij de grotere koffieautomaten heeft u vaak de keuze uit de volgende variaties:

 • Zwart 
 • Zwart met suiker
 • Met melk  
 • Met melk en suiker
 • Espresso
 • Cappuccino
 • Koffie verkeerd 
 • Café au lait
 • Wiener melange
 • Koffie choco
 • Cafeïnevrije koffie
 • Chocolademelk
 • Water/ Thee

Koffiesoorten in koffieapparaten

Er zijn erg veel mogelijkheden op het gebied van de ingrediënten van koffie. Zo zijn er machines die de koffiebonen vers malen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van oploskoffie, voorgemalen koffie, vloeibaar koffie-extract en een vriesdroge variatie. Daarnaast kan er dagelijks verse melk worden gebruikt zoals in restaurants vaak het geval is. Maar melk in poedervorm is ook mogelijk.

Er kan ook gekozen worden voor het gebruik van duurzame koffiebonen. Op deze manier kan een bedrijf maatschappelijk verantwoord koffie consumeren wat een goed beeld naar klanten en bezoekers geeft. Voor alle mogelijke ingrediënten gelden diverse prijsklassen.