KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Kosten pinautomaat

Leestijd: 3 min

Met een pinautomaat biedt u uw klanten een extra stukje service, maar het gebruik van een dergelijk automaat heeft ook voordelen voor uzelf. Er hangt echter natuurlijk wel een prijskaartje aan een pinautomaat. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een pinautomaat? Die vraag is niet direct te beantwoorden, omdat er verschillende opties en verschillende kosten zijn om rekening mee te houden.

Kosten pinautomaat

Een pinautomaat: de opties

Als u een pinautomaat aan wilt schaffen dan zijn er verschillende keuzes die u dient te maken. Allereerst zijn er verschillende soorten pinapparaten. De eerste keuze die u moet maken is tussen een:

Als u uw klanten op een vaste plek af wilt laten rekenen, dan volstaat een pinautomaat op een vaste locatie. Als u met uw bedrijfsvoering niet aan een vaste plek gebonden bent, bijvoorbeeld als u een installatiebedrijf of een bezorgdienst heeft of u staat op markten en braderieën, dan biedt een mobiel pinautomaat een uitkomst. Aan beide types apparaten hangt een verschillend prijskaartje en zijn de kosten per pinautomaat dus ook verschillend.

Verschillende merken en systemen

Als u een keuze voor een bepaald type automaat heeft gemaakt dan is er nog keuze uit verschillende merken pinautomaten met verschillende systemen. Zoals bij ieder ander product heeft dit ook weer invloed op de kosten van een pinautomaat. Maakt u de keuze voor een simpel automaat dat goedkoop is of heeft u de behoefte aan een pinautomaat met uitgebreide opties die duurder in aanschaf is.

Een pinautomaat kopen of huren

De kosten van een pinautomaat zijn ook afhankelijk van het gegeven of u een pinautomaat wilt kopen of huren . Een pinautomaat huren is meestal de beste optie als het om een tijdelijke oplossing gaat. Bijvoorbeeld als u zo nu en dan een pinautomaat nodig heeft of voor een korte periode van enkele weken tot maanden. Een pinautomaat kopen vereist een directe investering en dus zijn de kosten van de pinautomaat in het begin dus hoger. Echter als structurele oplossing kan het kopen van een pinautomaat uiteindelijk toch voordeliger zijn.

De bijkomende kosten van een pinautomaat

De kosten waar bij een pinautomaat vaak geen rekening wordt gehouden zijn de kosten die er naast de huur of de aanschaf van een pinautomaat nog bij komen. Dit zijn o.a. de volgende kosten:

  • eventuele kosten voor software;
  • kosten voor de koppeling van uw pinautomaat aan uw kassasysteem;
  • de servicekosten;
  • de transactiekosten.

Om betaling via pinnen binnen uw bedrijf mogelijk te maken kan bepaalde software vereist zijn. Ook bijvoorbeeld voor de koppeling van de pinautomaat en uw kassasysteem. U wilt immers wel dat de betalingen goed in uw systeem worden geregistreerd en daarvoor is een koppeling met het pinautomaat vereist. Daarnaast kan uw bank of de betaalservice waar u bij aangesloten bent bepaalde servicekosten in rekening brengen om het doen van betalingen via uw pinautomaat mogelijk te maken. Ook bent u gebonden aan transactiekosten per pinbetaling. Dat zijn allemaal kosten van een pinautomaat waar u van te voren rekening mee dient te houden.