KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Kosten kassa

Leestijd: 2 min

De ontwikkelingen binnen kassasystemen en betalingen gaan ontzettend snel. Bij sommige bedrijven is het zelfs al mogelijk om via een gecomputeriseerd systeem te betalen bij een onbemande kassa. Andere bedrijven hebben echter nog steeds voldoende aan een traditionele kassa. Aan ieder systeem hangt natuurlijk dan ook een prijskaartje. De kosten van de verschillende kassasystemen variëren en dus is het van betaling het systeem te kiezen dat het beste bij uw bedrijf past.

Kassa

Kassa: verschillende soorten

Omdat iedere sector behoefte heeft aan een oplossing op maat zijn er verschillende kassasystemen. Deze kunnen zo eenvoudig of zo uitgebreid zijn als de gebruiker maar wenst. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende kassasystemen:

  • Traditionele kassa. Dit is een kassa zoals we die eigenlijk al van oudsher kennen. Zeer geschikt om uw betalingen mee te registreren, maar zonder al te veel poespas en extra functies. Een prima oplossing als u niet meer dan dit nodig heeft.
  • All-in-one kassa. De naam zegt het al, met een dergelijk systeem kunt u verschillende functies integreren en is er zeer veel mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld verschillende menu's aanmaken en heeft u de mogelijkheid een weegschaal te koppelen binnen het systeem. Dit type kassasysteem wordt vaak gebruikt door ondermeer supermarkten. Via het systeem kunnen meerdere kassa's en zelfs meerdere vestigingen worden beheerd.
  • Horeca kassa. Binnen de horeca zijn vaak aangepaste eisen en wensen van toepassing en daar dient ook rekening mee gehouden dienen te worden bij de invoering en het gebruik van een kassasysteem. Binnen de sector is inzicht in voorraadbeheer vaak minder van belang maar wil men bijvoorbeeld graag wel op de hoogte gehouden worden van eventuele bezorgingen. Als een bezorging afgerekend wordt, wordt deze ook direct verwerkt in het systeem. Hierdoor is er altijd en overal inzicht in bestellingen en geldstromen.
  • Retail kassa . Binnen de retail is er juist vaak wel weer behoefte aan een inzicht in de beschikbare voorraad. Veel fysieke winkels hebben tegenwoordig bijvoorbeeld ook een webwinkel. Het is dan belangrijk dat de betalingen via de verschillende stomen in kaart gebracht worden en dat er rekening gehouden wordt met de beschikbare voorraad. Ook wordt er binnen de retail vaak gebruik gemaakt van barcodes en dus is er een koppeling tussen scanners en het kassasysteem benodigd om betalingen goed te laten verlopen.

Bijkomende kosten kassa

De kosten van kassasystemen worden niet alleen bepaald door de huurprijs of de aanschafprijs, maar ook door de eventuele bijkomende kosten. Ingewikkelde systemen vereisen vaak een hoge mate van kennis bij problemen. De betreffende expertise is niet altijd binnen een bedrijf aanwezig en dus moet er hulp van buitenaf ingeroepen worden. Dit brengt bepaalde kosten met zich mee. Bij sommige kassasystemen is de service inbegrepen, afhankelijk van koop of huur. Een andere optie is weer om een servicecontract af te sluiten. Het is verstandig om van te voren goed te informeren naar de bijkomende kosten om een duidelijk beeld van het totaalplaatje te hebben. Zo weet u precies wat u kwijt bent aan een kassasysteem.