Klantendatabase: ontvang gratis tot 4 offertes
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Adressen voor uw communicatiecampagnes : Kosten emailadressen kopen

Leestijd: 3 min

Met één muisklik heeft een prospect de mogelijkheid uw aanbieding te bekijken en kan dan ook direct overgaan tot afname. De waarde van goede e-mailadressen is dus groot. Maar wat zijn de kosten van deze goede adressen?

 Emailadressen kopen

De voordelen van prospectie via e-mail

De afgelopen jaren is er steeds meer een verschuiving ontstaan van offline naar online aankopen. E-mail is hierbij een grote rol gaan spelen. Eén van de voornaamste redenen daarvan is de directheid daarvan, de zogenaamde ‘call-to-action’. Als een potentiële klant een folder in de brievenbus krijgt en dan eerst naar het internet moet om een bestelling te doen, dan kan daar veel vertraging tussen zitten. De prospect heeft mogelijk niet meteen toegang tot het internet en vertraging kan ervoor zorgen dat uw aanbieding uiteindelijk vergeten wordt. Als dezelfde aanbieding gedaan wordt via e-mail is het grote voordeel dat de mogelijke klant al direct toegang heeft tot het internet.

Factoren die de prijs van e-mailadressen bepalen

U kunt via verschillende partijen emailadressen kopen  en aan deze adressen zijn verschillende prijzen gekoppeld. Er is een aantal belangrijke factoren die de prijs van een e-mailadres bepalen. Dit zijn onder meer de drie volgende factoren:

  • segmentatie;
  • uniekheid;
  • hoeveelheid.

Segmentatie
Het heeft weinig zin om zomaar e-mailadressen in te kopen. Natuurlijk kunt u dit doen als de kosten ervan erg laag zijn, maar u weet niet of de eigenaar van het mailadres wel op uw boodschap zit te wachten. U kunt ook e-mailadressen kopen waarbij vooraf al een selectie is gemaakt op interesses van de prospect. Dit maakt het voor u mogelijk om e-mailadressen te kopen die zo relevant mogelijk zijn. Uiteraard liggen de kosten voor dergelijke e-mailadressen hoger.

Uniekheid
Sommige e-mailadressen, ook bij adressen waar segmentatie heeft plaatsgevonden, zijn relatief goedkoop. Vaak zijn ze verkregen via een bepaalde bron op het internet, waarbij de prospect heeft aangegeven e-mails van meerdere bedrijven te willen ontvangen. De potentiële klant ontvangt dan bijvoorbeeld niet alleen van u een mailing, maar ook van 3 tot 5 andere bedrijven. Deze e-mailadressen kunnen best nuttig voor u zijn, ook gezien het feit dat de kosten lager liggen. Het meeste belang heeft u natuurlijk aan mailadressen die uniek zijn en dus alleen voor u bestemd zijn. De prijs daarvan ligt uiteraard hoger.

Hoeveelheid
Kwantiteit is tevens een factor in de prijs van e-mailadressen. Bij het aanschaffen van lagere aantallen mailadressen zal de prijs per adres hoger liggen dan als u grotere hoeveelheden in één keer besteld.

 

Goedkope emailadressen kopen

Er zijn aanbieders van goedkope e-mailadressen. Pas hierbij echter wel op dat goedkoop geen duurkoop wordt. Er zijn strikte regels verbonden aan het versturen van e-mail naar derden. De eigenaar van het e-mailadres moet namelijk toestemming hebben gegeven voor de ontvangst van uw mailing. Is dat niet het geval, dan bent u als verzender strafbaar en kan u een waarschuwing of zlefs een boete van de OPTA krijgen. Verzeker uzelf er dus altijd goed van dat de e-mailadressen die u aankoopt opt-in en liever nog double opt-in zijn. Dan weet u zeker dat er toestemming gegeven is voor de ontvangst van uw mailing. Zo kunt u e-mailadressen kopen op een veilige manier.