Websites en WebwinkelsVergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Websites en Webwinkels
Vergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Ontvang gratis meerdere offertes! Ontvang gratis meerdere offertes!

Websiteontwikkeling : De voordelen van een professionele website

Leestijd: 3 min

Een goede, op maat gemaakte professionele website benadrukt de professionaliteit van uw onderneming. Ga daarom in zee met een vakspecialist die uw bedrijfsfilosofie begrijpt en deze kan weergeven in uw website. Aan de hand van enkele offertes zal u ontdekken hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn en welk voorstel het beste bij uw bedrijf past.

 Professionele website

Welke voordelen biedt professionele website?

Het prijskaartje hangt uiteraard af van hoeveel functionaliteiten er nodig zijn om aan alle behoeften van uw onderneming te voldoen. Het kan best dat u genoeg heeft aan een standaardmodel met enkele informatieve webpagina’s en een paar foto’s waaraan u slechts sporadisch wat wilt veranderen.

Wat meer investeren zorgt ook voor lonende voordelen. Uw websiteontwikkelaar gebruikt softwareprogramma’s die ontzettend veel mogelijk maken. Hij kan een unieke lay-out creëren die van uw nieuwe bedrijfswebsite een echte blikvanger maakt. Hij is ook de tussenpersoon die bij een goed hostingbedrijf een passende domeinnaam vastlegt en waarvan de server optimaal presteert. Daarvoor betaalt u een beperkt abonnementsbedrag, maar dan krijgt u nooit te maken met ongewenste advertenties die u bij gratis hosting op uw website ziet verschijnen.

 

Alle stappen van het ontwerpproces

 • Hij maakt één of meer proefontwerpen en bespreekt met u of en wat er moet aangepast worden aan de lay-out. Foto’s, kleuren, opmaak, lettertype, het aantal pagina’s en subpagina’s, een slogan of logo, een bedrijfsvideo… Niets wordt aan het toeval overgelaten, want het gaat tenslotte om het visitekaartje van uw onderneming. Overweeg ook de voordelen van een responsive website , zodat alle pagina’s en foto’s even duidelijk overkomen op mobiele apparaten als op een pc.
 • Uw websitebouwer geeft u een eerste indicatie van het budget dat u dient te voorzien nadat hij met u de grote lijnen heeft uitgestippeld over hoe uw website eruit moet zien.
 • Dan worden alle gewenste functionaliteiten toegevoegd.
  • Wenst u een webshop te koppelen aan uw website? Daarover vindt u alle informatie onder ons webshop-artikel .
  • Uw webspecialist zal u ook wijzen op het belang van goed gekozen ‘keywords’ zodat uw bedrijf via SEO  (zoekmachine optimalisatie) sneller gevonden wordt.
  • U kan een Google-Maps-routekaart integreren.
  • Met extra modules kunnen formulieren worden gemaakt, nieuwsbrieven verzonden, promoties of nieuwtjes aangekondigd, bezoekersstatistieken bijgehouden… U kunt uw website linken aan Social-Media-pagina’s of combineren met een blogsite. Hoe meer actie en interactie op uw bedrijfswebsite, hoe meer u de aandacht trekt van (potentiële) klanten  en hoe sneller bestaand cliënteel zal terugkeren.
  • Wilt u uw website up-to-date houden, dan zullen er regelmatig aanpassingen moeten gebeuren: aan teksten of foto’s, u wil nieuwtjes melden of aanbiedingen in de kijker zetten enz. U kan afspreken met uw websiteontwikkelaar dat hij die taak op zich neemt. Maar met de CMS-optie (Content Management System) heeft u zelf het beheer van al die zaken. U hoeft niet te wachten tot uw webspecialist de tijd heeft, maar u kunt dit op elk moment zelf. U krijgt een persoonlijke training, hoewel het systeem erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk is.

 

Besluit

Als u de juiste vakspecialist kiest, krijgt u een waaier aan extra functionaliteiten voorgesteld waarmee u samen een professionele website bouwt die 100% beantwoordt aan uw verwachtingen. Hij zal u ook op elk moment bijstaan om in te spelen op de nieuwe behoeften van uw onderneming.