KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:
Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
Kopen, Huren of Leasen…
Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…
Vergelijk hier de beste Deals!
Kopen, Huren of Leasen…Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…Vergelijk hier de beste Deals!

Koffiemachine : Koffiemachines: voor welke bedrijven of instanties?

Leestijd: 3 min

Koffiemachines zijn voor meerdere ondernemingen interessant, om verschillende redenen. Op kantoor is een koffiemachine bijvoorbeeld bijna niet weg te denken, maar ook in andere bedrijven en instellingen is een koffieautomaat van toegevoegde waarde. Het soort automaat verschilt per locatie en is van meerdere factoren afhankelijk.

Koffiemachines

Koffiemachines voor klein tot middelgroot bedrijven

Wanneer u eigenaar bent van een kleinere onderneming heeft u te maken met de volgende criteria bij een koffieautomaat:

  • Het apparaat moet een compact formaat hebben, het liefst kan het model op een tafel of bureau geplaatst worden.
  • Het gebruik en onderhoud moet makkelijk intern te regelen zijn.
  • Wat zijn de behoeften van uw werknemers? Hebben zij aan koffie genoeg of willen zij een wat uitgebreider assortiment?

Het aanbod is groot en varieert van eenvoudig tot zeer luxe. Welk model het beste bij uw onderneming past hangt af van meerdere factoren. Het budget en de wensen en behoeften van u en uw medewerkers spelen hierbij een grote rol. Ook frisdrank- en snackautomaten kennen deze criteria, al nemen deze al snel meer ruimte in dan een klein koffieapparaat.

 

Groot bedrijf

  • De koffieautomaat moet robuust zijn en een snel grote hoeveelheden koffie kunnen produceren. Ook de piekmomenten moet hij aankunnen, zoals de ochtend en pauzes.
  • Een ruime keuze in koffie en warme dranken is gewenst. U heeft veel medewerkers en zij hebben allemaal hun eigen behoeften.
  • U heeft een leverancier nodig die een goede garantie en een goed servicecontract biedt. Het aanvullen, schoonmaken en het verhelpen van storingen moeten hierin worden opgenomen.
  • Het betaalsysteem heeft zo mogelijk meerdere opties. Zowel betalen met een badge of kleingeld moet mogelijk kunnen zijn.

Denkt u eventueel ook aan een automatische beker uitwerpfunctie, een zelf reinigend systeem en de keuze in automatisch toevoegen van suiker en melk..

 

Koffiemachines voor in de horeca

Koffiemachines  kan je in de horeca bijna noodzakelijk noemen. Koffie is de meest geliefde warme drank in restaurants en cafés. Maar ook voor een lunchroom of een snackbar is een koffieautomaat aan te raden omdat de vraag naar warme dranken groot is.

  • De smaak en kwaliteit van de koffie staan hier natuurlijk voorop. U heeft betalende klanten en zij verwachten een goede kop koffie. Een professionele espressomachine is hier op zijn plaats.
  • Aan de hand van de grootte van uw onderneming kiest u ook het formaat van uw koffiemachine. Hoeveel klanten ontvangt u per dag? Hoeveel ruimte heeft u beschikbaar?
  • Opties als melk verwarmen en opschuimen zijn niet weg te denken.

 

Onderwijs en zorginstellingen

In het onderwijs en in zorginstellingen zijn koffiemachines een goede aanvulling op de kantine. De automaten kunnen in de kantine of zelfs in de ziekenhuisgangen worden geplaatst. De werkdruk van uw kantinemedewerkers wordt aanzienlijk verlaagd. Denkt u ook aan de behoefte aan een drankje of snack tijdens wachttijden in een ziekenhuis.

De koffiemachines moeten grote hoeveelheden koffie in een snel tempo kunnen produceren. Denkt u bijvoorbeeld aan het ontbijt in een zorginstelling. Bij frisdrank- en snackautomaten is een grote voorraad nodig.

Op hygiënisch gebied moet uw leverancier aan uw behoeften voldoen. In ziekenhuizen en zorginstellingen staat hygiëne voorop en de koffiemachines moeten dus goed schoon gehouden worden.

Ook het assortiment is van groot belang. Wanneer de automaat in openbare ruimten staat met veel bezoekers is een divers aanbod een noodzaak.

 

Verenigingen

Voor (sport)verenigingen is het ideaal om koffiemachines te plaatsen. Hierdoor kan er een uitgebreid assortiment worden aangeboden aan leden en bezoekers. De automaat scheelt kantinemedewerkers een hoop tijd en moeite! Volgens de grootte van uw vereniging kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende modellen. Bij de grotere verenigingen is een automaat met een ruim assortiment van toepassing. Een wat kleinere vereniging heeft als snel voldoende aan bijvoorbeeld een kleinere koffiemachine.