KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:
Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
Kopen, Huren of Leasen…
Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…
Vergelijk hier de beste Deals!
Kopen, Huren of Leasen…Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…Vergelijk hier de beste Deals!

Koffiemachine : Koffiebonen en verschillende koffiezetmethoden

Leestijd: 2 min

Drinken uw medewerkers het liefst koffie van vers gemalen koffiebonen? Of is instant koffie voldoende voor uw bedrijf? Koffie is in vele verschillende vormen te verkrijgen en de keuze in ingrediënten en zetmethode van de koffie is net zo uitgebreid. Welke koffiezetmethode is het meest geschikt voor uw bedrijf? Bekijk de verschillende opties hier.

Koffiebonen

Vers gemalen koffiebonen

Het is de trend van vandaag de dag, koffie van vers gemalen koffiebonen. Ook een automaat kan koffiebonen  verwerken. Er zijn automaten voor zowel kleine hoeveelheden als voor groot gebruik. De koffiebonen worden in de machine fijn gemalen en onder hoge druk wordt er kokend water doorheen geperst. Op deze manier heeft u in 30 seconden een perfecte espresso. Deze zetmethode met verse koffiebonen duurt dus langer dan andere zetmethodes.

Fresh brew

Deze zetmethode lijkt nog het meest op de koffie die u thuis kunt zetten met een filterapparaat. Deze koffiesoort is speciaal ontwikkeld voor automaten met een fresh brew systeem. De koffiebonen worden intensief en snel gebrand waardoor er relatief snel een goede kop koffie kan worden gezet. De koffiebonen zijn al voorgemalen en wordt met heet water in contact gebracht om vervolgens door een filter gedrukt te worden. Een kop koffie heeft u in ongeveer 18 seconden.

Vriesdroog

Vriesdroog koffie wordt gemaakt uit zeer sterke koffie. Dit wordt ingevroren en tot korreltjes verwerkt. Door een bewerking onder vacuüm wordt het water onttrokken aan de korreltjes en zo worden alle smaken behouden. Het eindresultaat zijn sterk geconcentreerde koffiekristallen die in de automaat met heet water worden omgezet tot een kop koffie. Het voordeel van dit vriesdroog product is de snelheid. In ongeveer 8 seconden heeft u een kop.

Vloeibaar koffieconcentraat

Voor deze zetmethode wordt zeer sterke koffie gezet en luchtdicht verpakt en ingevroren. Voor gebruik dient de substantie te worden ontdooid, waardoor het product een houdbaarheid van 6 weken heeft. Deze concentratie wordt in de automaar met heet water gemengd en zo krijgt u uw kopje koffie. Deze methode is snel, in 6 à 9 seconden heeft u een kop. Het nadeel van deze methode is het vele onderhoud aan de machine.

Cups en pads

De zetmethode met cups en pads vinden we het meest terug bij de wat kleinere koffieautomaten. Bij beide systemen wordt er onder druk heet water geperst door gemalen koffiebonen. Bij pads zit de koffiemelange in een rond filterkussentje, bij een cup in een capsule. De koffiemelange in capsules is zuurstofvrij verpakt waardoor deze langer mee gaat. Voor kleinere bedrijven kunnen deze kleine koffiemachines al volstaan.

Duurzame koffiebonen

Een bedrijf kan ook nog kiezen voor gewone koffie of de duurzame variant. Zeker uit het oogpunt maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt er vaak voor duurzame koffie gekozen. Men spreekt over duurzame koffie als er sprake is van een verantwoorde koffieproductie bij de teler waarbij rekening wordt gehouden met de sociale, economische en ecologische belangen. Meer over duurzame koffie vindt u verderop in de gids.