KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
KOFFIEAUTOMAAT VOOR UW BEDRIJF:
Ontvang tot 4 Prijsoffertes in 1-Min!
Kopen, Huren of Leasen…
Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…
Vergelijk hier de beste Deals!
Kopen, Huren of Leasen…Met bonen, Instant Koffie of Fresh Brew…Vergelijk hier de beste Deals!

Koffiemachine : De functies van een volautomaat koffiemachine

Leestijd: 2 min

De koffieautomatenbranche staat nooit stil. Er word constant gezocht naar verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Zo bezit dus ook niet iedere volautomaat koffiemachine dezelfde mogelijkheden. Afhankelijk van het formaat, de prijs en het merk zijn er verschillende opties per apparaat. Bij de aanschaf van een nieuwe koffieautomaat is het dan ook goed om te kijken wat deze mogelijkheden zijn en of ze van toepassing zijn binnen uw organisatie.

Volautomaat koffiemachine

Functies volautomaat koffiemachine

Een aantal van de belangrijkste functies van een volautomaat koffiemachine:

 • Wateraanvoer
  In wateraanvoer zijn er diverse functies mogelijk. Zo zijn er koffieautomaten waarbij je een reservoir dient te vullen met water. Maar inmiddels kunnen de meeste apparaten aangesloten worden op het waternet. Hierdoor is de gebruikersvriendelijkheid groter geworden omdat er nooit meer water handmatig bijgevuld hoeft te worden. Er zijn nog wel kleinere automaten die met een reservoir werken maar bij de grotere automaten wordt dit wordt steeds minder.
 • Bekertjes
 • Bij veel koffieautomaten kan je zelf een bekertje neerzetten waarin de koffie wordt geschonken. Dit is vooral handig op kantoor als mensen hun eigen mok willen gebruiken in plaats van plastic of kartonnen bekers. Dit gaat de verspilling van bekertjes tegen. Maar vele koffieautomaten beschikken over een beker uitwerpfunctie welke geschikt zijn voor bijvoorbeeld de grotere bedrijven, kantines van een vereniging, zorginstellingen of scholen.
 • Thermoskanfunctie
  Heeft u vaak vergaderingen of een grote afdeling die koffie drinkt? Dan is de thermoskanfunctie een handige optie op uw koffieautomaat. U hoeft niet te lopen met bekertjes en iedereen kan zichzelf bedienen.
 • Wateraanvoer
  Al uw medewerkers hebben hun eigen smaak en voorkeur wat betreft koffie. De één houdt van sterk en de ander juist niet. Hierdoor is de sterkteregelaar die veel automaten als functie hebben een handige optie. Op deze manier kan een medewerker niet alleen een keuze maken tussen de aanwezige smaken maar deze ook aanpassen aan de gewenste sterkte van de koffie.
 • Suiker en melk
 • Evenals de sterkte is ook het suiker en melkgebruik bij al uw medewerkers verschillend. Koffieautomaten met een functie om deze ingrediënten toe te voegen kunnen een goede optie binnen uw bedrijf zijn.

Uit onderzoek blijkt…
Dat maar 28% van de Nederlanders hun koffie zwart drinkt. De overige 72% drinkt het ofwel met alleen melk of suiker, of een combinatie van beide.