Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

industrial equipment

Een heftruck is bijzonder handig in uw magazijn. Zoekt u een gebruikte of nieuwe heftrucks? Ontvang snel tot 3 concurrerende offertes voor heftrucks

Voor werkzaamheden binnen uw bedrijf kan het zijn dat u gebruik wenst te maken van heftrucks. Maar welke heftrucks zijn er verkrijgbaar? En voor welke werkzaamheden is iedere afzonderlijke heftruck geschikt? Worden er daarnaast ook nog specifieke eisen gesteld aan de bestuurder van de heftruck? Dat zijn allemaal vragen om van te voren een antwoord op te hebben, voordat u een heftruck huurt of aanschaft.

Heftrucks 

Welke heftrucks zijn er?

Er zijn heftrucks in verschillende soorten en maten. Er zijn heftrucks voor verschillende specifieke werkzaamheden en er zijn verschillen in aandrijving. Hieronder een overzicht van de meest gangbare heftrucks:

  • Elektro heftruck
  • Diesel heftruck
  • LPG-vorkheftruck
  • Palletwagens
  • Stapelaars
  • Reachtruck

 

Functies per heftruck

Om een juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk om te weten welke heftruck u voor welke werkzaamheden kunt gebruiken.

Heftruck

Functie / belasting

Elektro heftruck

Belastbaar tot 2000kg, met een gemiddelde reikwijdte van 6,5 meter hoogte. Voor lichtere werkzaamheden, bijvoorbeeld in een magazijn.

Diesel heftruck

Belastbaar tot 7000kg (afhankelijk van het model) en een reikwijdte tot ongeveer 8,5 meter hoogte. Afhankelijk van het type geschikt voor lichte en zwaardere werkzaamheden.

LPG vorkheftruck

Belastbaar tot 7000kg (afhankelijk van het model) en een reikwijdte tot ongeveer 8,5 meter hoogte. Afhankelijk van het type geschikt voor lichte en zwaardere werkzaamheden.

Pallettrucks

Bij voorkeur geschikt voor werkzaamheden laag bij de grond, bijvoorbeeld werkzaamheden als het laden en lossen van vrachtwagens. Belastbaar tot zo’n 2000kg.

Stapelaars (hydraulisch)

Vooral geschikt voor hoge stellingen in magazijnen. Tot rond de 1000kg belastbaar.

Reachtruck

Geschikt voor grotere hoogtes. Reikwijdte tot ruim 11 meter hoogte en belastbaar tot zo’n 1500kg.

 

Hoe maakt u een keuze?

Bepaal eerst goed voor welke werkzaamheden u een heftruck nodig heeft. Hoe zwaar gaat de heftruck maximaal belast worden? En hoe hoog moet de heftruck kunnen komen? Als u het antwoord op deze vragen heeft kunt u gericht een heftruck uitkiezen. Bent u niet zeker van uw zaak, laat u dan informeren door leveranciers om te voorkomen dat u geen verkeerde keuze maakt.

 

Huren, bruikleen of kopen?

Afhankelijk van de frequentie van het gebruik van de heftruck heeft u verschillende mogelijkheden om beschikking te krijgen tot een dergelijk voertuig. Als u een heftruck voor kortere tijd nodig heeft, dan is in de eerste plaats huren een optie. Misschien kent u ook wel een bedrijf bij u in de buurt waarvan u een heftruck tijdelijk in bruikleen kunt krijgen. Aan dit laatste zit geen financiële vergoeding verbonden en is dus de meest ideale oplossing in het geval van kortdurig gebruik. Heeft u structureel een heftruck nodig, dan ligt koop meer voor de hand.

 

De kosten

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat de kosten van een heftruck zijn. In het overzicht hieronder geven we u een indicatie van de kosten van huren en kopen.

Heftruck

Huur

Koop

Elektro heftruck

vanaf € 300 per week

vanaf € 12.000

Diesel heftruck

vanaf € 150 per week

vanaf € 7000

LPG-vorkheftruck

vanaf € 150 per week

vanaf € 7000

Pallettrucks

vanaf € 150 per week

vanaf € 7000

Stapelaars (hydraulisch)

vanaf € 200 per week

vanaf € 9000

Reachtruck

vanaf € 450 per week

vanaf € 17.000

 

Heftruckcertificaat verplicht

Voor alle heftruckchauffeurs is het wettelijk verplicht om een rij-instructie te volgen alvorens te werken met een heftruck. In de wet staat echter niet duidelijk omschreven hoe deze instructie eruit dient te zien. Wanneer er een ongeluk gebeurt met een heftruck binnen uw bedrijf, dan dient u als werkgever de arbeidsinspectie ervan te kunnen overtuigen dat er een goede instructie is geweest. Een certificaat  of speciaal rijbewijs is dus niet verplicht, maar dit is wel de gemakkelijkste manier om aan te tonen dat er daadwerkelijk een instructie heeft plaats gevonden. Het is dan ook zeker aan te raden om de medewerkers die aan de slag gaan met een heftruck een certificaat te laten halen. Zo bent u zeker van uw zaak in het geval van ongevallen.

Begin met uw offerteaanvraag industrial equipment