Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
 • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
  3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

 • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

 • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

 • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Wat zijn de premiekosten?

Leestijd: 1 min

Verzekeraars bepalen premiekosten niet met de natte vinger. Sterker, de premies worden vastgesteld aan de hand van complexe berekeningen en risicoanalyses. Een verzekeringsmaatschappij wil alle bedrijfskosten en kosten voor uitkeringen die ze moet doen bij schade kunnen dekken met de binnenkomende premies. Bovendien wil ze winst maken. Daar staat tegenover dat ze ook een goede concurrentiepositie wil kunnen innemen. Daarom wordt veel aandacht besteed aan premiekosten; deze zijn dan ook volledig uitgebalanceerd.

Wat zijn de premiekosten?

Voorbeeld vaststelling premiekosten

Om een idee te geven hoe premiekosten worden vastgesteld, volgt hier een voorbeeld. Stel, u sluit een casco autoverzekering af, u bent dan WA verzekerd, maar u heeft ook een dekking voor ruitschade; inbraak; brand, storm en natuur en voor eigen schade bij aanrijdingen. De verzekeraar kijkt naar verschillende aspecten van uw profiel om de premie vast te stellen:

 • De schadevrije jaren:
  Hoe meer jaren u heeft opgebouwd, hoe minder premie u betaalt.
 • Uw leeftijd:
  Hoe jonger u bent, hoe groter de kans dat u een aanrijding veroorzaakt.
 • Uw postcode:
  De kans op inbraak is immers groter wanneer u in Utrecht woont dan wanneer u in Emmeloord woonachtig bent.
 • De nieuwwaarde van de auto uiteraard bepalend.

Op deze manier wordt een risicoanalyse gemaakt die is toegespitst op uw situatie. Doordat de premie situatiespecifiek is, betalen geen twee klanten dezelfde premie.

Verschil verzekeraars

Omdat de samenstelling van premiekosten van veel factoren afhankelijk is, is het lastig om een onderscheid te maken tussen verschillende verzekeraars. Het is niet te zeggen welke verzekeraar bijvoorbeeld het voordeligst is, omdat deze voor de één misschien goedkoop is, maar voor een ander wellicht helemaal niet de zuinigste optie. U doet er bij het afsluiten van een verzekering daarom altijd goed aan om bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een offerte aan te vragen.