Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Airconditioning

Aiconditioning voor uw winkel of kantoor. Onmisbaar bij warme dagen maar ook in de winter handig als verwarming! Kies welk airconditioning bedrijf u kunt helpen hierbij.

Het klimaat op de werkvloer, het zij op kantoor of binnen een winkelomgeving, moet aangenaam zijn voor zowel uw personeel als uw klanten. U wilt dan voorkomen dat het te koud of te warm is binnen uw bedrijf. Een airconditioningsysteem kan daarbij een uitkomst bieden.

 Airconditioning

Een centraal systeem of losse apparatuur?

U heeft twee mogelijkheden om de airconditioning binnen uw bedrijf te verzorgen: middels een centraal systeem of door middel van losse apparaten. Welke mogelijkheid u kiest is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de omvang van uw bedrijf en de verschillende werkruimten van belang, maar natuurlijk ook het budget dat u beschikbaar heeft om airconditioning op de werkvloer te realiseren.

 1. Centrale airconditioning

 

Bij centrale airconditioning is er één centraal systeem dat meerdere ruimten binnen een gebouw voorziet van airconditioning. Er wordt binnen of buiten één verdampingsunit geplaatst en er wordt in ieder geval één buitenunit geplaatst. Door middel van kanalen en roosters in het plafond worden alle ruimten via dit centrale systeem bediend.

 1. Losstaande airconditioning

U kunt voor losse airconditioningsystemen kiezen wanneer het niet noodzakelijk is dat meerdere ruimten binnen uw gebouw worden geconditioneerd. Deze apparaten kunt u dan los plaatsen in de ruimten die verkoeling/verwarming nodig hebben. U heeft de keuze uit verschillende modellen. De voornaamste hiervan zijn:

 • Wandmodellen
 • Plafondmodellen
 • Vloermodellen
 • Raammodellen
 • Mobiele modellen

Het kenmerk van de eerste vier modellen is dat ze worden gemonteerd en dus een vaste plaats binnen uw pand hebben. U moet er dus zeker van zijn dat u in de betreffende ruimte standaard
 airconditioning nodig heeft. U kunt ook kiezen voor verrijdbare modellen zodat u de airconditioning in kunt zetten binnen een ruimte waar er op dat moment behoefte aan is.

Alleen verkoeling of ook warmte?

De meeste centrale systemen zijn voorzien van een schakelaar waardoor u een ruimte niet alleen kunt voorzien van koude lucht, maar ook van warme. Bij losse systemen is dit minder gebruikelijk. Als u ook wilt dat u werkruimten binnen uw gebouw extra kunt verwarmen middels airconditioning, dan is het aan te raden voor een centraal systeem te kiezen. Er wordt dan een thermostaat geplaatst waar de kracht van de ventilatie, de richting en de temperatuur op geregeld kan orden.

Verschillende bedrijven, verschillende toepassingen

De exacte toepassing van een airconditioningsysteem binnen uw bedrijf is sterk afhankelijk van het type bedrijf dat u heeft. In een kantoorgebouw is er misschien wel de behoefte aan verkoeling, maar niet aan verwarming via het systeem. Bij een winkel kan dat weer anders liggen. Veel grote warenhuizen hebben wij de ingang bijvoorbeeld een luchtgordijn voorzien van warme lucht in de winter en koele lucht in de zomer om de temperatuur in het pand constant te houden.

Wat zijn de kosten?

Ook de kosten zijn natuurlijk een bepalende factor voor de aanschaf bij van een bepaald systeem. Ga echter niet alleen af op de prijs van het systeem zelf, maar houd ook rekening met het energieverbruik, zowel uit het oogpunt van het milieu als van uw portemonnee. Meerdere kleinere apparaten verbruiken vaak meer energie dan één groot systeem.

Let bij de aanschaf dus op de volgende kostenposten:

 • Aanschafprijs
 • Installatiekosten
 • Energieverbruik
 • Service- en onderhoudskosten 
Begin met uw offerteaanvraag Airconditioning